Професионална гимназия по механизация на селското стопанство – с. Бояново

На 15 септември ПГ по МСС „Ернесто Че Гевара“ в село Бояново даде начало на учебната 2023/2024 година

Нова учебна година и за ПГ по МСС „Ернесто Че Гевара“ в село Бояново с директор инж. агр. Димчо Жечев.

След няколкогодишното COVID вцепенение, училището най-после се оживи смело от смях и музика, от споделени летни мигове и надежди за идващите месеци. Големият двор, с десетилетни дървета и щедри лози, отново прие със свежест и красота бояновските ученици.

Сградата на професионалната гимназия по механизация на селското стопанство е новоремонтирана с европейски средства, общежитието вече е с удобствата и функционалността на луксозен хотел, столът е в очакване на момичетата и момичетата. Две са специалностите, по които ще се обучават учениците: „фермер“ и „монтьор на селскостопанска техника“.

ПГ по МСС с. Бояново е училище със собствено стопанство, около 1000 дка земя, животни, овощна градина, пчелин. То е здраво свързано със земята, храната и насъщния хляб.

Може би затова и поздравите от община Елхово, РУО на МОН и Военно окръжие Ямбол, не са формални, а изпълнени с истинска надежда и пожелание за реализация на учениците в живота. Г-жа Жана Драгоева – представител на община Елхово сподели празника с нас.